Effektivt projektarbejde øger konkurrencekraften

Alle kigger med hos Abena Produktion A/S

Nem adgang til projektinformationer og enkel projektstyring. Det er blandt andet, hvad Abena Produktion har opnået med QP Modellen.

- I dag kigger og følger alle med i projekterne hos Abena Produktion. Oversigten er tilgængelig for alle i organisationen, fortæller Suzet Skovby, Assistent i Teknisk Afdeling, med et smil, for projektmodellen anvendes indtil videre kun i et pilotprojekt for at lære alle funktionerne i QP Modellen bedre at kende.
Og her kom QP Consult på banen.

Brugervenligheden er en kæmpe fordel

- Det har selvfølgelig gjort implementeringen lettere, at systemet er bygget op om IPW eFormular, som vi allerede bruger og alle kender, siger Suzet Skovby: Men åbenheden omkring, at systemet ligger der, og den store brugervenlig-hed gør, at alle nemt kan se i systemet og finde oplysninger om de mange projekter.

- QP Modellen har blandt andet givet os et samlet bibliotek, hvor vi kan gemme handlingsplaner og tidsplaner, og hvor alle har adgang. Så når der spørges til, hvilken værdi vi har fået tilført, vil jeg sige vidensdeling og mere synlighed. Og det er jo bestemt et plus.

Køreklar på to dage

- Vi var egentlig i gang med at bygge vores egen projektmodel, da vi på et kundeseminar hos IPW Systems blev præsenteret for QP Consult og deres model, og vi kunne se, at her var måske det værktøj til at komme informationer ind i, som vi ledte efter.

- Beslutningsprocessen var kort, og da IPW System var klar til selve it-implementering-en, tog det kun to dage, før vi var køreklare. Vi har efterfølgende selv brugt en del tid på ændringer i modellen for at få den tilpasset vores virksomhed. Efter ”go live” har QP Consult også været forbi for at se, hvordan vi bruger systemet, og give gode råd.

Suzet Skovby fortæller, at løsningen i høj grad lever op til det, de håbede på og forventede, og fortsætter: Det er samtidig nemt at ”modellere i” – det kan vi selv – og IPW Systems kan selvfølgelig også være behjælpelig med programmering, hvis vi har ønsker af mere teknisk karakter. Så vi kan se mange gode muligheder fremadrettet. Valget af QP Consult og IPW Systems betyder også, at vi ikke er langt fra vores leverandører, hvilket er vigtigt for os.

Sikker projektstyring

En af årsagerne til, at det er gået så hurtigt at få en strømlinet organisation, skyldes valget af systemer – både QP-modellen og IPW løsningen. Niels Stengaard Hansen fortæller: Det er selvfølgelig et spørgsmål om at beslutte, at nu er det sådan, vi gør. Men det er altså også, fordi systemet er nemt og intuitivt for folk, der er vant til at arbejde med en pc.

I pilotprojektgruppen hos Abena Produktion kører projekterne lige efter bogen. - Hvert enkelt trin i QP Modellen bliver gennemgået, og det er slet ikke omstændeligt, fortæller Suzet Skovby: På vores møder er der én, der er tovholder og på den måde, får vi gennemgået opgaver, tilført informationer og holdt evaluering. Alt bliver noteret ind i modellen på mødet og er tilgængeligt for alle med det samme.

Kunderne fortæller​

Den bedste kombi af værktøj og uddannels

Det er gået stærkt, siden K-SYSTEMS købte QP-modellen. På blot små to år er K-SYSTEMS gået fra adhoc-problemløsning uden egentlig projektledelse til igangværende iso-certificering. Det hele startede med et behov for...Læ​s mere

Alle kigger med hos Abena Produktion A/S

Nem adgang til projektinformationer og enkel projektstyring. Det er blandt andet, hvad Abena Produktion har opnået med QP Modellen. - I dag kigger og følger alle med i projekterne hos Abena Produktion. Oversigten er...Læs mere

QP Consult ApS    l    Tofteledet 7, 2730 Herlev    l    +45 2282 9814    l    info@qpconsult.com    l    www.qpconsult.com